top of page
Search

6–12 Aylık Bebekler İçin Aktiviteler

Updated: May 20, 2022


Hızla büyüyen bebeğiniz artık altıncı ayını kutluyor. Bu dönemde ilk emekleme denemelerini yapan bebeğiniz, on ikinci ayından sonra yürüme denemeleri yapmaya da hazır olacak. Altıncı aydan itibaren bebekler artık cisimleri daha iyi tutmaya, bedenini ve kafasını daha iyi kontrol etmeye başlar. Bu süreçte çevresini daha iyi tanıma fırsatı bulan bebeğiniz cisimlerin özelliklerini anlamaya, soğuk - sıcak, yumuşak - sert gibi fiziksel farklılıkları tanımaya başlar. İlk yaşına yaklaşmakta olan bebeğiniz artık eskisinden daha özgür ruhludur. Yardım almadan daha uzak mesafelere erişebilen bebeğinizin eskisinden daha hareketli olduğunu fark edersiniz. İçinde bulunduğu çevreyi de bu dönemde keşfeden bebeğiniz artık evinizin odalarını arşınlamakta, merak duyduğu objeleri eline alıp incelemektedir.


6-12 Ay Arası Bebek Aktivitleri Nelerdir?


Bu dönemde minikleri belki de ilk defa kurabiye hırsızlığı yaparken, hiç ummadığımız yerlerde dolaşırken ve uyumak yerine oyun oynamayı tercih ederken bulacağız. Haliyle bebeklerimizin yapmaktan keyif aldığı ve ihtiyaç duyduğu aktiviteler de önceki aylara göre farklılık gösterecek. Dilerseniz Bardabas ailesi olarak bu altı aylık süreçte bebeklerimizle yapabileceğimiz aktivitelere kısa bir bakış atalım.


Altıncı aydan itibaren bebeğinizle birlikte yapabileceğiniz aktivitelerden biri farklı renk ve şekildeki oyuncakları tanımaktır. Bebeğinizin etrafına ilgisini çekebileceğini düşündüğünüz oyuncakları dizin. Bebeğiniz bir oyuncakla ilgilendiği zaman ona nasıl oynayabileceğini gösterin. Bunu yaparken örneğin oyuncak bir fil oyuncağıysa ‘’bak, fil’’ demek ya da oyuncağın rengini söylemek bebeğinizin dil ve hafıza gelişimini destekleyecektir.


Bebeğinizle birlikte resimli kitaplar okumak da bu dönemde yapabileceğiniz etkinlikler arasındadır. Bebekler üzerinde sakinleştirici etkisi bulunan bu aktivite, aynı zamanda bebeğinizin hafıza ve dil gelişimi için de oldukça faydalıdır. Bununla birlikte kitapların sık sık değişen sayfalarındaki renkli çizimler, bebeğinizin dikkatini çekerek oldukça keyifli vakit geçirmesini sağlayacaktır.


Altıncı aydan on ikinci aya geldiğimiz süreçte refleksleri de hızla gelişim gösteren bebekler, bu dönemde yavaşça atılan nesneleri tutma girişimi gösterirler. Yumuşak toplarla kısa mesafeden top tutma oyunu oynamak ya da tekerlekleri olan bir oyuncağı kendisine doğru iterek bebeğinizi oyuncağı yakalamaya teşvik etmek bebeğinizin motor becerilerini geliştirecek ve eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.


Bu yaş aralığında seslere karşı oldukça hassas ve meraklı olan bebeğinizle vakit geçirirken sesli materyallerden veya çıngıraklı oyuncaklardan faydalanabilirsiniz. Bir düğmeye bastığında veya bir oyuncağı salladığında ses çıktığını gören bebeğiniz bu davranışı tekrarlama eğilimi gösterecektir. Hangi sesin hangi kaynaktan çıktığını öğrenmek, bebeğinizin işitsel ve görsel hafızasını olumlu yönde etkileyerek farklı duyular arasında ilişki kurmasını sağlayacaktır.


Bardabas Ailesi


Bardabas ailesi olarak çocuk gelişim uzmanlarının öneri ve tavsiyelerini aldık ve bebeklerin gelişim süreçlerini temel alan Bardabas Aylık Aktivite Kutuları’nı hazırladık. Bardabas 6-12 Ay Aktivite Kutusu ile bebeğinizin birinci yaşına girmeye hazırlandığı bu tatlı süreçte gelişimine uygun materyallerle eğlenirken öğrenmesini sağlayabilirsiniz.


Bebeklerin içinde bulunduğu ay ve yaşa göre ebeveynlere her ay düzenli olarak iletilen Bardabas Aylık Aktivite Kutuları’nı edinmek için dilediğiniz zaman abonelik sürecinizi başlatabilirsiniz. Aboneliğinizi sonlandırmak istemeniz dahilinde yine güvenli ve kolay bir şekilde işleminizi gerçekleştirmeniz mümkün. Tüm soru ve görüşleriniz için bize ulaşabilir, web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden sipariş verebilirsiniz.


Bebeklerimizin gelişim mucizesine tanıklık ettiğimiz bir diğer konuda görüşmek dileğiyle…

230 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page