top of page
Search

Dondurma Ile Sayı Sayalım

Updated: May 16, 2022



Matematik çok keyifli olabilir yeter ki içine biraz yaratıcılık katalım. Hazırlayacağınız mini külah görsellerinin üzerine dondurma topları gibi ponponları sayarak diziyoruz. Çalışma maşa ile gerçekleştirildiğinde ince motor gelişim çalışmasına dönüşüyor.


Gerekli Olan Malzemeler:

Kağıt

Renkli ponponlar

Maşa

Önceden hazırlayacağınız külah yerini tutacak üçgenlerin üzerine 0’dan başlayarak rakamları yazalım. Daha sonra küçüğümüzden rakam kadar ponponu külahların üzerine koymasını isteyelim.



Oyuna farklı bir boyut eklemek için ponponların neli dondurma olabileceğini sorun. Rengi, kokusu konusunda onunla sohbet edin. Çalışma çocuklarımızın hayal gücünü geliştirecek bir oyundur.


Çocuklara Matematik Kavramları ve Sayı Saymayı Öğretmek


Çocuklarda matematik kavramını yerleştirmek için, alışılmış matematik kurallarına yönelmek gerekmez. Bu amaçla yapılmış olan renkli çubuklardan, değişik biçimlerden oluşan oyuncaklardan yararlanabilirsiniz.


Genelde sayı saymakla sayıları ezberleyerek söylemek birbirine karıştırılır. Çocukta sayı kavramını yerleştirmek, saymayı öğretmek için ona sayıları ezberletmek yerine, araçlardan yararlanma yolunu seçin. Çocuğa renkli düğmeler, oyun fişleri ve benzeri araçlar vererek bunlarla saymayı öğretirseniz, sayı kavramını daha çabuk ve kesin algılayacaktır.


106 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page