top of page
Search

Lego Çantası Yapalım!



Seyahat, restoran, hatta zaman zaman ev ziyaretleri bile küçüklerimizin vakit geçirmesi açısından zorlayıcı olabiliyor. Bu sebeple ailelerimize önceden aktiviteleri planlamalarını, gerekli malzemeleri yanlarına almalarını tavsiye ediyoruz. Bu çalışmada da sevdiğimiz legoları yanımızda götürüp istediğimiz yerde oynayabileceğiz.

Malzemeler:

Yeşil ince lego oyun tahtası

Teneke bir kutu

Çift taraflı yapıştırıcı

Market, kırtasiye ya da tuhafiyecilerde satılan çok amaçlı teneke kutuları lego oyun çantasına dönüştürmek için öncelikle yeşil çalışma tahtasını kapağın içine uyacak şekilde keselim. Çıkan parçanın arkasına resimdeli gibi çift taraflı bant yapıştırarak kapağa sabitleyelim. Kalan parçayı resimdeki koyarak parçaların kaymasını engelleyebilirsiniz.

İsmi Lego olsun olmasın birbirinin içine geçen bu parçalı oyunlar çocukların gelişimi açısından faydalıdır. Tam olarak hangi gelişim alanlarını kapsar diye sorarsanız şu şekilde açıklayabiliriz:

Yaratıcılıklarını geliştirir.

Parçaları birbirine takma, çıkarma gibi eylemlerle çocukların kas gelişimini destekler ve ince motor becerilerini arttırır.

El-göz koordinasyonu sağlar.

Farklı modeller yapılabilmesi, parçayı doğru yere takma amacı sebebiyle, çocuklarda sorgulama ve birden fazla çözüm bulma yeteneğini geliştirir.

Kutularının üzerindeki şekilleri takip ederek tasarım yapan çocuklarda yönlendirmeleri takip etme yeteneğini geliştirir.

Çocukların renkleri öğrenmesini sağlıyor.

Bir fikir tasarlayıp onu somut bir şeye dönüştürme imkanı vermesi sayesinde soyut-somut kavramlarının zihinde şekillenmesini sağlar.

Şekilleri oluştururken odaklanmaları sebebiyle, dikkat gelişimlerine katkıda bulunur.

Aile oyunlarından biri olduğu için anne ve babaların çocuklarıyla eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmesine olanak tanır. Aile bağlarının güçlenmesine katkıda bulunur.

Recent Posts

See All
bottom of page