top of page
Search

Renkli çerçeveler

Updated: May 16, 2022


Eve gelen karton kolileri atarken sizin de içiniz sızlıyor mu? Çok yer kaplayan bu kartonları gelin değerlendirelim ve renkli çerçevelere dönüştürelim.

Malzemeler:

  • Kalın karton

  • Maket bıçağı

  • Renkli yünler

  • Yapıştırıcı

Karton levhadan kare ya da dikdörtgen şeklindeki parçayı kesip çıkartalım. Şİmdi sıra geldi yünlerle çevresini sarmaya. Bu aşamada küçüklerimizden yardım isteyelim. Sarma işi bittiğinde yünün uçlarını çerçevenin arkasına yapıştırarak sabitleyelim. Birlikte seçeceğiniz fotoğrafları ya da çocuklarımızın yaptıkları resimleri çerçevelerin içine yerleştirip evimize asalım.

Ailecek aktivite yapmak, birlikte masa başına oturup bir sonuca varmanın öneminden bahsediyoruz. Bunu yaparken bazı çocuklar yapabilecekleri faaliyetleri bile bazen yapmak istemezler ve bazen de gerçekten yapamazlar. Her zaman onları koruyan kollayan anne veya babalarından yardım isterler.“sen yap anne veya sen yap baba” derler. Bu gibi durumlarda, çocuğun yapmak istemediği şey ne ise “birlikte yapalım ”deyin ve çocuğunuz onunla uğraşırken siz de onun elinin üstüne dokunarak birlikte yaptığınız hissini verin. Baktınız çocuğunuz bunu başarabiliyor, elinizi yavaş yavaş çekiniz ve sadece onun yapmasına olanak sağlayın. Faaliyeti bitirdiğinde mutlaka ona “sen büyüdüğün için bunu başarabiliyorsun” gibi teşvik edici sözler söyleyin.

Unutmayın ki çocuğunuzun eğitimi önce evde başlar ve onların ilk öğretmeni de anne babalarıdır. Aldığınız Bardabas kutusunu çocuğunuzun eline verip yapmasını beklemek yerine, çocuğunuzla birlikte kaliteli zaman geçirirken onun öğrenmesini ve gelişmesini de sağlayabilirsiniz.

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page